Atlasbehandeling

De ‘atlas’ is de bovenste nekwervel. Hij is verantwoordelijk voor het dragen van de schedel, de ophanging, de balans en de tonus van de wervelkolom en het gehele skelet.

Bij deze behandeling wordt er een dieptemassage uitgevoerd van de spierloge gelegen ter hoogte van de bovenste ruggenwervels. Hierbij wordt er gebruik gemaakt wordt van een vibreerstift. Het doel van deze behandeling is de schedelregio zo goed mogelijk in een ontspannen positie te brengen om zo een mooie balancering van de schedel op de atlas en uitlijning naar je bovenste wervelkolom te krijgen. Minimale verplaatsingen van de atlas kunnen verantwoordelijk zijn voor disbalans en compensaties in de lichaamshouding. Dit kan leiden tot allerhande klachten.

Door de correctie van de atlas zal het lichaam zich in een ‘betere’ houding bevinden. Deze balans is cruciaal in regelmechanismen van lichaam en geest. Via deze behandeling worden er structurele en functionele verbeteringen bekomen waarbij het ‘zelfgenezend’ vermogen van het lichaam gestimuleerd wordt. Dit zowel op fysiek als op psychisch, emotioneel vlak.

Een atlasbehandeling kan zinvol zijn bij onder andere: whiplash, hoofdpijn, migraine, nekpijn, rugpijn, oorsuizen, chronische vermoeidheid, kaakklachten, emotionele spanningen die leiden tot lichamelijke klachten. Het geeft vaak een meer duurzaam effect van andere behandelingen.